суботу, 21 вересня 2013 р.

Сурабхі, Камадхену - корова сповнення заповітних бажань

   
Сурабхі - це прекрасна богиня у формі корови. Вона вважається прамамою всіх корів. Сурабхі означає та, що солодко пахне, адже в її тілі перебувають 33 мільйони півбогів. Ще вона відома під іменем Камадхену, що означає та, що сповнює всі бажання. У іконографії її часто зображають, як білу корову із жіночою верхньою частиною тіла, або поміщають у її тіло зображення основних півбогів.
   Всі наші земні корівки - її дочки, а бики - синочки. Тож ображаючи когось із них ми завдаємо болю їхній божественній Мамі, котра є дуже впливовою особистістю. Цього не варто робити хоча через острах перед кармічним бумерангом. Однак краще просто відкрити своє серце цій численній коров'ячій сім'ї, і ви відчуєте, як запашні луги мирно простеляться вашим внутрішнім простором і всього у вашому житті завжди буде вдосталь. Адже Мама-Сурабхі любить не тільки своїх рідних дітей, вона неймовірно милостива до всіх живих істот, тому і посилає своїх чад аби вони безкорисно служили нам, земним людям, і вчили нас щедрості, співчуттю, любові і миру. 
   Є одна повчальна ведична історія про Камадхену. Якось, восьмеро Васу із дружинами відвідали обитель мудреця Васіштхи і побачивши там чудесну корову, одна із дружин підмовила чоловіка її вкрасти, а інші йому допомагали. Однак злочин викрили і всі Васу мали народитися, як звичайні люди. Один із них, Бхішма, став згодом відомим на всі три світи, героєм Махабхарати. Є ще багато історій про невдалі крадіжки корівки бажань, сенс зводиться до того, що Камадхену, як Лакшмідеві, дуже перебірлива і сама обирає із ким їх залишатися. Її не взяти силою, і хоча вона проливає свою божественну милість всім, сповна її отримати зможуть тільки ті, хто дійсно вивчив урок, котрого нас учать її діти.
   Одними із найблагородніших справ - нести істинне знання і опікуватися коровами. Адже останні є провідниками цієї істини. Всі продукти життєдіяльності корови знаходяться у чистій благості і приносять велику користь людству, єдине, ми про це часто забуваємо. Тож сама пам'ять про це, вже дає багато плодів. 
   Якщо ми не в змозі взяти шефство над якоюсь корівкою, то можемо час від часу допомагати тих, хто цим займається у будь якій зручній для обох сторін формі. Також можна просто купувати молочні продукти не в магазині, де часто продаються імітації, а у людей, котрі дійсно займаються коровами. Зараз існують навіть служби доставки домашнього молока, якщо варіант із "бабусями" у зоні стихійної торгівлі вас не надихає. Важливим у цьому куди ми направляємо потік грошей. Сурабхі подобається щоб вони йшли на благість і примножували мир і щастя у Всесвіті.




Немає коментарів:

Дописати коментар