четвер, 19 вересня 2013 р.

Брахманічна корова

Чистокровна брахманічна корова
Лікувальний ефект коров'ячих продуктів залежить від породи і ментального стану корови. Чистокровні брахманічні корови - високі, із великим горбом на спині (де акумулююється сонячна енергія), із складками на шиї (комірчиком). Наразі такі корови живуть тільки в Індії і ще у декількох країнах, куди їх завезли. Такі корови завжди відчувають турботу, їх ще називають "добрими коровами". Вони ніколи не відчували страху бути убитими, адже за ними спеціально доглядають у гошалах (корівниках) до самої смерті. Сеча для продукції Гомата береться від юних корівок, котрі ще не народжували.
Чистокровний брахманічний бик 
   Вони називаються брахманічними, оскільки у ведичному суспільстві завжди уособлювалися із брахманами (людьми вищого інтелектуального прошарку).
   Корова уособлює гуну благості, приносить статок, чистоту, святість, процвітання. Як і сама Мати-Земля, є символом безкорисності і жертовності. Вона сама є однією із семи основних матерів людини (своя рідна мати, дружина царя (всі громадяни її діти), дружина Вчителя (гуру - батько, його дружина - мати для учнів), Мати-Земля, Мати-Корова, священна Ганга (вона освячує собою Землю і всі три світа), мати-годувальниця). Відповідно, бик, виступає як батько, символ дхарми, праведного шляху душі. 




Немає коментарів:

Дописати коментар